Maksājumu tendences un inovācijas konferencē "Tirgotāju maksājumu ekosistēma 2013."

Pirmdiena, 2013. gada 25. marts

PaySpace piedalījās 8. ikgadējā konferencē "Tirgotāju maksājumu ekosistēma 2013.", kas notika Berlīnē, 2013. gada 12.-14. februārī. Tirgotāju maksājumu ekosistēma ir vadošā Eiropas konference, kurā tirgotāji satiekas ar finanšu un ne-finanšu maksājumu pieņemšanas nodrošinātājiem. MPE plašākā nozīmē balstās uz 4 stratēģiskiem tēmu pīlāriem: Karšu saņemšana un Bagāto tirgotāju pakalpojumi; E-komercijas maksājumu pieņemšana; Mobilo maksājumu pieņemšana; Mijiedarbība ārpus maksājumiem. Vairāk nekā 70 lektoru ziņojumos, paneļdiskusijās un vairāk nekā 30 stundās kopīga darba tika identificētas jaunas tendences un izaicinājumi tirgotāju maksājumiem 2013. gadā.

Visinteresantāko dalībnieku vidū bija SafetyPay, iZettle, Yapital, ING, CreditCall, YandexMoney, Realex Payments, IKEA, Verifone, Raiffeisen, Eiropas Komisija, SumUp, Visa Europe, Monitise, PayU, American Express, Ogone, Skrill, BPC group u. c. Prezentāciju, diskusiju un ziņojumu laikā tika apspriestas šādas tēmas: karšu saņemšana, mPOS, SEPA migrācija, e-komercija, PSP, maksājumu drošība, maksājumu inovācijas un citas.

Piemēram, Realex Payments pārstāvji atzina, ka maksājumu tirgus turpina mainīties lielā ātrumā. Katru dienu ir jauni ienācēji tirgū un tehnoloģijas attīstība rada jaunus maksājumu modeļus. Tāpat arī aug klientu prasības, sekmējot inovācijas un jaunus risinājumus īsākā laika posmā.

Viena no vissvarīgākajām tēmām pašlaik ir mobilā ietekme uz maksājumu ekosistēmu. Gerijs Vāgners (Gerry Wagner) no Discover Financial Services uzsvēra, ka mobilitāte un viedtālruņi maina veidu, kā klienti mijiedarbojas ar tirgotājiem. Komercija piedzīvo pamatīgas pārmaiņas cīņā par digitālajiem klientiem. Lai atspoguļotu šīs izmaiņas, maksājumu risinājumu nodrošinātāji ievieš jaunu pakalpojumu paaudzi, lai uzlabotu mijiedarbību ar klientiem, lojalitāti un stimulētu pārdošanu. Šī izpratne apvieno maksājumus, komerciju un komunikāciju.

PaySpaceMagazine pārstāvji intervēja pārstāvjus no MEPSpay, SafetyPay, Borgun, Raiffeisen un citus. Tie izcēla inovācijas banku sektorā, mobilos maksājumus un globālos maksājumus. Izdehars Safarini Huseins (Izdehar Safarini Hussein), MEPS pārstāvis, atzina: "To inovāciju vidū, kas ietekmē globālos maksājumus, vispirms ir mobilā izpratne, mobilie maksājumi un mPOS tehnoloģijas. Un, otrkārt, virtuālie maksājumi. Esmu pārliecināts, ka jau tuvākajā nākotnē fizisko karšu nebūs. Tikai virtuālās kartes un virtuālie e-maki. Tomēr banku sektors ir drīzāk tradicionāls. Tāpēc es uzskatu, ka e-makam ir jābūt neatkarīgam no bankām un neatkarīgam no mobilajiem operatoriem, lai to varētu pieņemt jebkurš un jebkur."

Saskaņā ar SafetyPay pārstāvja Didrika Bruginka (Diedrik Bruggink) teikto: "Jau no sākuma mēs koncentrējāmies uz kredītkaršu apstrādāšanu. Bet domāju, ka nākotne ir alternatīvos maksājumos. Tie ir lēti un droši. Tādās valstīs kā Nīderlande vai Vācija 90% cilvēku ir bankas konti, tāpēc tiešais debets kļūst aizvien populārāks. Cilvēki izmanto interneta banku."

Tātad mēs redzam, ka Tirgotāju maksājumu ekosistēma ir kļuvusi par vienu no vissvarīgākajiem pasākumiem Eiropā finanšu un ne-finanšu maksājumu nozarēs, kur galveno tirgus spēlētāju pārstāvji ir identificējuši jaunas tendences un izaicinājumus tirgotāju maksājumiem 2013. gadā.